top of page

Super gave foamclay knutsels

Ooh, wat ben ik gek op foamclay.


Het is een kleisoort met kleine balletjes die droogt bij kamertemperatuur.

Met deze klei kan je de leukste dingen maken. Natuurlijk kan je zelf wat boetseren, maar het werkt ook heel goed als je een basis gebruikt die je dan pimpt met de klei.

Foamclay plakt namelijk op hout, Papier-maché en keramiek.

Al moet ik eerlijk zeggen dat ik niet zo'n fan ben van Papier-maché omdat het daar minder goed op blijft plakken dan hout en keramiek.

De klei is te krijgen in zoveel verschillende kleuren: "Gewone" kleuren, neon, met glitter en metallic.


Het is niet moeilijk. Pak een klein beetje foamclay en plak deze op je basis.

Met je duim maak je de klei mooi plat. Het beste werkt door iedere keer een klein stukje te plakken, plat te drukken, weer een stukje plakken, platdrukken enzovoorts.

Smeer er zoveel klei op dat je een mooie dunne laag krijgt, maar wel alle plekjes bedekt zijn.

Zo maak je een echt kunstwerk van bijvoorbeeld een spaarpot.


En hoe leuk is het om je kunstwerkje daarna te versieren met strass steentjes, wiebeloogjes, veertjes of kleine stukjes foamclay. Steentjes plak je gewoon vast met een klein balletje klei of met een drupje lijm.

Omdat de klei vast zit aan een basis kan je deze ook gewoon vastpakken, meenemen of gelijk cadeau geven. Na een paar dagen is het kunstwerkje helemaal opgedroogd.


Bij mij kan je fotoshoot feestjes boeken met een knutsel erbij.

Bijvoorbeeld een fotolijstje, waar een foto van het feestje in kan. Maar ook verschillende soorten spaarpotjes, een schat/juwelenkistje, (prinsessen)handspiegel, toverstaf, zwaard of dier van Papier-maché. Het is allemaal mogelijk.


Ik begon mijn verhaal met dat ik zo gek ben op foamclay. Mijn dochter Gwen vindt het ook geweldig leuk, al heeft ze er wel iets minder geduld voor. (Maar dat mag toch? Als je 6 bent?) Daarom staat er bij ons ook een hele verzameling foamclay kunstwerkjes te pronken in de kast in de woonkamer en heb ik een hele doos met voorbeelden die ik meeneem naar een feestje. Wat we moeten met 4 spaarpotten? Geen idee, maar als beeldjes zijn ze ook leuk.


Benieuwd naar de foamclay knutsels die we al hebben gemaakt?
Bedankt voor het lezen.


Groetjes Marjon10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page